|

Hrvatska: Sud dileru vratio 7.500 eura

Hrvatska: Sud dileru vratio 7.500 eura
0
S
Sarajevo-x.com
4.12.2009. u 09:19
7
komentara
0

dijeljenja
Hrvatska: Sud dileru vratio 7.500 eura Foto: Ilustracija
Dileru Veldetu Xhaki, koji je "pao" dok je policajcu na tajnom zadatku prodavao heroin vrijedan 15.000 eura, sutkinja riječkoga Županijskog suda Srebrenka Šantić, a zatim i Vrhovni sud, priznali su ‘troškove' nabavke heroina i odlučili mu vratiti 7. 500 eura, piše Jutarnji list.
Xhaka se sudu požalio da bi bilo "pošteno“ da mu se uzme u obzir trošak nabave heroina, a sutkinja Šantić je ocijenila da on jest platio određeni iznos za nabavku droge pa mu je, jer na narkotržištu nema računa, priznala ‘od oka' trošak od 7.500 eura. Nakon nje ovo "investicijsko ulaganje“ priznao je čak i Vrhovni sud, čime je došlo do opasnog presedana.

Naime, sud je u pitanje doveo smisao posla policije i USKOK-a, jer tom logikom ako uđu u posao raskrinkavanja trgovine milion eura vrijedne droge, hoće li sud 500.000 državnih eura dati dilerima kako bi oni pokrili "trošak kupovine droge"? Ili, policajci na tajnim zadacima neće smjeti uručiti novac dilerima jer će znati da će sud barem pola iznosa vratiti narkomafiji?

Zanimljivo kako je nakon izricanja presude dotični Xhaka 'napredovao' u kriminalnom miljeu, a neku od njegovih novih pošiljka vjerojatnu su finansirali i porezni obveznici Republike Hrvatske jer mu je sud priznao nabavnu cijenu droge koju je 2003. predao prikrivenom istražitelju MUP-a.

Dakle, za par jointa u zatvor na nekoliko godina, a za prodavanje heroina policajcu na tajnom zadatku država vam još vrati dio novca. U ovoj državi više nas, nažalost, ništa ne može iznenaditi, piše Jutarnji list.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...