{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Širi se veliki šumski požar kod Podgore

F
15.10.2011. u 10:03
0
3
Hrvatska: Širi se veliki šumski požar kod Podgore
0
Hrvatska: Širi se veliki šumski požar kod Podgore
Foto: Ilustracija
Šumski požar što je buknuo sinoć u 22,30 sati iznad Gornje Podgore nedaleko od državne ceste Makarska - Vrgorac, nošen jakom burom, brzo se proširio sve do Podgore, a širi se i dalje istočno od mjesta i na zapadnom dijelu prema Tučepima, no kuće su obranjene, saznaje se od županijskoga vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.
Kuće u Gornjoj Pogori su obranjen kao i dio kuća u gornjem predjelu Podgore do kojih je došla vatra, kazao je zapovjednik Glavina, koji vodi akciju gašenja požara.

Po prvim procjenama, u velikom šumskom požaru kod Podgore izgorjela je borova šuma, masline i nisko raslinje na površini od oko 700 hektara.

Na gašenje požara, za što su angažirane sve raspoložive zemaljske snage s tog područja, upućena je i pomoć iz Šibensko – kninske županije te su angažirane i državne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika. Prema požarištu je upućena pomoć u ljudstvu i tehnici iz 10 županija. Iz Dubrovnika je u Podgoru poslano 50 -ak vatrogasaca s opremom. Na požarište su poslana i tri Canadaira, dva helikoptera s uređajem za gašenje te AirTractor, izvijestila je hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Zbog vatre, prema informaciji Gradskog centra Osejava iz Makarske, isključen je dio elektrovodova i 35 kW dalekovod prema Podgori, pa je dio mjesta od Tučepa do Živogošća ostao bez električne energije

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: