Regija
115

Hrvatska: Putevi zatvoreni, Dalmacija odsječena od ostatka države

SRNA
Iz Dalmacije je, zbog jakog vjetra i snijega, prohodan samo jedan put prema ostatku Hrvatske, kolovozi su mokri i klizavi u većem dijelu zemlje, olujna bura stvara velike probleme vozačima na riječkom području, a za sjeverni Jadran izdat je crveni meteoalarm.

Jedini prohodan pravac sa Jadrana, gdje duva olujna bura, jeste obilazni put Jadran-Smilčić-Karin-Obrovac-Gračac-unutrašnjost Hrvatske, prenose hrvatski mediji.

Zbog bure i snijega za sve, osim za putnička vozila, zatvorena su tri puta: auto-put Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, te Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja.

Snijeg pada u većini dijelova unutrašnjosti, ponegdje uz obalu i na ostrvima, u Gorskom kotaru i Lici, a zbog niske temperature moguća je poledica.

Snijeg pada i na Korčuli, na dijelovima Pelješca, te u Splitu i okolini. Na Visu se zabijelila Komiža, a na brdu Humu ima oko pola metra snijega.

U Istri je veoma hladno, temperatura je dva do tri stepena iznad nule, a duva olujna bura.

Prognostičari najavljuju da će snijeg mjestimično padati i noćas i sutra, a iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.