{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Protiv državljanina BiH podignuta optužnica

F
18.9.2014. u 20:16
0
12
Hrvatska: Protiv državljanina BiH podignuta optužnica
0
Hrvatska: Protiv državljanina BiH podignuta optužnica
Split
Nakon provedene istrage splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjeg državljanina Hrvatske i BiH koji je od januara 2006. do kraja 2009. u Splitu, kao direktor i osnivač trgovačkog društva, prodavao stanove u stambenim zgradama koji su bili pod hipotekom, čime je devet osoba oštetio za 1,6 miliona eura.
Optuženik je nedostupan hrvatskim pravosudnim tijelima.

Kako je na interentskim stranicama saopćilo Općinsko državno odvjetništvo, on je od 1. januara 2006. do 31. decembra 2009. u Splitu, kao direktor i osnivač trgovačkog društva, prodavao stanove u stambenim zgradama koji su bili pod hipotekom radi osiguravanja tražbine dviju banaka iz Austrije od trgovačkog društva kojemu je bio direktor.

S devet kupaca sklopio je ugovore o kupoprodaji stanova neistinito im prikazujući da će im nakon isplate kupoprodajne cijene od banaka osigurati očitovanje radi brisanja uknjižbe založnog prava na tim stanovima.

Poduzetnik je 1,6 miliona eura u kunskoj protuvrijednosti koje su mu uplatili kupci stanova zadržao za svoje trgovačko društvo umjesto da je novac proslijedio na račun dviju banaka radi brisanja založnog prava na stanovima koje su kupci u cijelosti platili.

Tako je, oštetivši kupce stanova, trgovačkom društvu kojem je bio direktor i osnivač pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 1,6 miliona eura u kunskoj protuvrijednosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: