|

Hrvatska: Pretučen sin pravoslavnog sveštenika

Hrvatska: Pretučen sin pravoslavnog sveštenika
5
S
SRNA
2.2.2013. u 21:09
87
komentara
5

dijeljenja
Hrvatska: Pretučen sin pravoslavnog sveštenika Foto: Arhiv
Nakon protesta u Vukovaru protiv uvođenja ćiriličnog pisma u zvaničnu upotrebu, ispred jednog lokala u Borovu izbila je tuča u kojoj je povrijeđen sin pravoslavnog sveštenika.
Hrvatska "TV Nova" javila je da se jedan od autobusa kojim su demonstranti organizovano stigli na protest na povratku zaustavio u Borovu, naselju sa većinskim srpskim stanovništvom, kada je došlo do fizičkog sukoba između tri osobe.

Pravoslavni sveštenik rekao je da, koliko zna, njegov sin nije teže povrijeđen, ali da ga je policija poslala u bolnicu. "Još nisam razgovarao sa sinom, ali znam da ima puno svjedoka i da su tamo bila dva, tri autobusa iz Belog Manastira", rekao je sveštenik.

Policija je potvrdila da je povrijeđen 21-godišnjak iz Borova, te da utvrđuju ostale okolnosti u saradnji sa osiječko-baranjskom policijom, jer pretpostavljaju da su izgrednici sa tog područja.

Poslije fizičkog sukoba, lokal u Borovu navodno je i kamenovan.

U Vukovaru je danas organizovan još jedan protest protiv uvođenja natpisa i na ćirilici, na kojem je, kako hrvatski mediji prenose, bilo više od 20.00 ljudi. Demonstranti su hrvatskoj Vladi i Saboru uputili zahtjev za moratorijum na uvođenje dvojezičnosti.
Prijavi grešku


Komentari (87)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...