Regija
0

Hrvatska: Pretučen novinar Jutarnjeg lista

FENA
Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr
Novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša pretukla su u ponedjeljak navečer dvojica nepoznatih napadača ispred zgrade u kojoj živi u Remetinečkoj ulici u Zagrebu, doznaje se u policiji.

Miljuš, koji već niz godina piše o mafiji i organiziranom kriminalu u Hrvatskoj, je ozlijeđen, ali nije u životnoj opasnosti, kažu u policiji.

Dvojica nasilnika šipkama su napali 47-godišnjeg Miljuša oko 20,15 sati u Remetinečkoj ulici kod kućnog broja 7, nakon čega su pobjegli, a Miljuš je uspio sam javiti policiji da je bio žrtva napada, doznaje se od glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube.

Nakon toga je vozilom Hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb, rekla je Ljuba dodavši kako je Miljuš nakon napada bio "kontaktibilan".

"Prema prvim informacijama život mu nije ugrožen, no o kakvim se ozljedama radi za sada ne možemo reći", kazala je policijska glasnogovornica.

U KBC-u nisu željeli davati medijima nikakve informacije o Miljuševu stanju.

Miljuš je bivši urednik Crne kronike u Večernjem listu i Jutarnjem listu, a trenutno radi kao novinar u toj rubrici. Već dugo godina piše i izvještava o organiziranom kriminalu i često je javno o tome govorio i u ostalim medijima, posebice na javnoj televiziji. Bio je i predsjednik Zbora novinara sudskih izvjestitelja HND-a.

U policiji kažu da nije prijavljivao prijetnje niti je tražio njihovu zaštitu no krajem prošle godine, nakon njegova javnog istupa u HTV-ovoj emisiji posvećenoj mafijaškom ubojstvu Davora Zečevića, u Večernjem listu je među osmrtnicama osvanuo plaćeni oglas Zečevićeve obitelji u kojemu se proziva Miljuša. HND i još neke nevladine udruge to su protumačile kao otvorenu prijetnju Miljušu.

U odsutnosti predsjednika HND-a Zdenka Duke jedan od potpredsjednika te udruge Mislav Bago izjavio je u ponedjeljak navečer Hini da HND najoštrije osuđuje još jedan od brutalnih napada na novinare te da traži hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom i ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem kako bi ih izvjestili o tom i još nekoliko napada u kojima su u posljednje vrijeme žrtve bili novinari.