{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Predstavljena knjiga te prikazani dokumentarni filmovi o Franji Tuđmanu

F
15.5.2008. u 09:43
0
0
Hrvatska: Predstavljena knjiga te prikazani dokumentarni filmovi o Franji Tuđmanu
0
Hrvatska: Predstavljena knjiga te prikazani dokumentarni filmovi o Franji Tuđmanu
U povodu 86. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u srijedu je u Zagrebu predstavljena knjiga te dva dokumentarna filma o Tuđmanu, javlja Hina.
Knjiga Mladena Pavkovića "Dr. Franjo Tuđman ili tako je govorio prvi hrvatski predsjednik i pobjednik hrvatskog Domovinskog rata", predstavljena je u Hrvatskom institutu za povijest.

U knjigu, koju je objavila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata Podravke, autor je uvrstio izvatke iz javnih nastupa, govora i poslanica predsjednika Tuđmana.

O knjizi su govorili zapovjednik ratnog saniteta 1991. u Vukovaru dr. Juraj Njavro i autor, a dijelove iz knjige čitao je dramski umjetnik Dragan Despot.

U sklopu predstavljanja knjige prikazan je i kratki dokumentarni film Obrada Kosovca "Dr. Franjo Tuđman - junak hrvatskog Domovinskog rata".

U punom zagrebačkom kinu "Europa" također je jučer prikazan dokumentarni film o Tuđmanu, ali u režiji Jakova Sedlara, a prema scenariju Hrvoja Hitreca

Prije projekcije filma "Tuđman" nazočnima se obratio predsjednik Hrvatske kulturne zaklade Stjepan Šešelj.

Sedlar je ovim filmom, rekao je Šešelj, dao svoj doprinos boljem upoznavanju dr. Tuđmana, čijom je zaslugom ostvarena slobodna i demokratska Hrvatska. "Film je sažeta biografija dr. Franje Tuđmana, čije će ime zauvijek živjeti u dušama i srcima hrvatskih ljudi unatoč 'medijskim klošarima' koji su blatili i blate njegovo ime", kazao je Šešelj.

Prihod od prodaje filma na DVD-u ići u fond Hrvatskog slova, tjednika koji kroz pisanu riječ njeguje hrvatski identitet, kazao je Stjepan Šešelj.

Redatelj Jakov Sedlar također je istaknuo da je filmom nastojao pokazati ulogu dr. Tuđmana u hrvatskoj povijesti, odnosno stvaranju hrvatske države, ali prikazati i ostale ljude i događaje koji su uz Tuđmana obilježili hrvatsku povijest.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: