|

Hrvatska političarka pisala Vučiću zbog Vjerice Radete: Sada ste na potezu

Hrvatska političarka pisala Vučiću zbog Vjerice Radete: Sada ste na potezu
9
Klix.ba
15.5.2019. u 19:11
33
komentara
9

dijeljenja
Hrvatska političarka pisala Vučiću zbog Vjerice Radete: Sada ste na potezu Vjerica Radeta
Zastupnica u Evropskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić uputila je pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.
U pismu se referirala na nalog za hapšenje koji je izdao Međunarodni sud Ujedinjenih naroda za ratne zločine (MICT), a u kojem se od sbijanskih vlasti traži da se dva člana Srpske radikalne stranke (SRS), Vjerice Radeta i Petar Jojić, izruče Den Haagu.

Sud je u svojoj odluci odbacio mogućnost da se suđenje Radeti i Jojiću preda srbijanskom pravosuđu, zbog realne mogućnosti utjecaja na svjedoke.

"Radeta i Jojić optuženi su za nepoštivanje suda jer su u slučaju protiv Vojislava Šešelja prijetili i pokušavali podmititi svjedoke. Prema zaključku Višeg suda, Srbija nema obavezu izručivanja ooptuženih za nepoštivanje suda i utjecanje na svjedoke, dok je Radeta novinarima izjavila kako dobrovoljno neće otići u Den Haag te time bacila rukavicu srbijanskom predsjedniku Vučiću, ali i premijerki Brnabić, prenosi Index.hr.

"Gospodine Vučiću i gospođo Brnabić – sada ste vi na potezu! Jeste li doista predani međunarodnim pravnim obavezama i želite li doista Srbiju čim prije vidjeti u Evropskoj uniji? Koliko su vam u stvarnosti važna poglavlja o pravosuđu i temeljnim ljudskim pravima, te o slobodi, sigurnosti i pravdi", upitala je Tomašić na kraju pisma.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...