{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska policija uhapsila srbijanskog 'kralja' sintetičkih droga

F
21.5.2008. u 12:10
0
0
Hrvatska policija uhapsila srbijanskog 'kralja' sintetičkih droga
0
Hrvatska policija uhapsila srbijanskog 'kralja' sintetičkih droga
Hrvatska policija uhapsila je prošle sedmice Jovana Lukića, kojeg srbijanska policija traži zbog sumnje da je glavni organizator proizvodnje sintetičkih droga u Srbiji, potvrdio je danas glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.
"Jovan Lukić uhapšen je 15. maja na graničnom prelazu s Bosnom i Hercegovinom, u Slavonskom Šamcu, na temelju međunarodne potjernice srbijanske policije", rekao je Borovec te dodao da je uhapšeni priveden u zatvor u Požegi.

Lukić se sada nalazi u ekstradicijskom pritvoru koji, prema međunarodnim konvencijama, može trajati najdalje 40 dana i u tom roku srbijansko pravosuđe mora zatražiti njegovo izručenje.

Prema pisanju beogradskog dnevnika "Blic" od srijede, Lukić, vlasnik njemačko-srpske firme "Dukla trejding", uhapšen po srbijanskoj potjernici na ulasku u Hrvatsku prije nekoliko dana, osumnjičen je da je glavni organizator proizvodnje sintetičke droge u ilegalnom laboratoriju u Krnjači, u kojoj je prošlog prosinca srbijanska policija zaplijenila više od dvije i po tone amfetamina.

Lukićevo ime nije dosad spominjano u srbijanskoj javnosti, a nije spomenut niti nakon prošlogodišnje zapljene amfetamina u Krnjači, no policija je imala informacije o njegovoj ulozi u proizvodnji amfetamina, kao i podatke o tome da je nekoliko puta uvozio supstance od kojih se može proizvoditi droga.

Izvor lista kaže da su određena saznanja o Lukićevoj umiješanosti postojala u još jednom slučaju proizvodnje droga, čiji su akteri procesuirani i osuđeni prije dvije godine na visoke zatvorske kazne, ali tad nije bilo čvrstih dokaza protiv njega.

Prema izvoru "Blica", u vrijeme upada u ilegalni laboratorij u Krnjači Lukić se nalazio u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo - uz srbijansko - ima, te je u toj državi bio zaštićen od hapšenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: