Hrvatska policija istražuje kontakte zagrebačkog bombaša s Banjom Lukom

Klix.ba
15.1.2013. u 08:37
33
32
Hrvatska policija istražuje kontakte zagrebačkog bombaša s Banjom Lukom
33
Hrvatska policija istražuje kontakte zagrebačkog bombaša s Banjom Lukom Foto: Arhiv
Hrvatska policija proširila je istragu u vezi sa zagrebačkim bombašem Vojislavom Blaževićem i na područje Bosne i Hercegovine, piše Jutarnji.hr.
U fokusu su ljudi s kojima se Blažević družio u okolini Banje Luke te tačan broj i razlog prelazaka granice između BiH i Hrvatske..

Jutarnji.hr piše da su tamošnji istražitelji odmah nakon prve eksplozije u Podsusedu 9. januara kontaktirali policiju u Banjoj Luci. Policija provjerava koga je Blažević kontaktirao i ko su mu prijatelji s kojima se tamo družio.

"Provjeravamo i ima li ta osoba rodbinu na našoj teritoriji jer je prezime Blažević često u okolici Banje Luke, posebno u mjestu Ivanjska", potvrdio je izvor blizak istrazi iz BiH. Ovaj je trag posebno interesantan jer je, sudeći prema komunikaciji na društvenim mrežama, Blažević prijateljevao i s osobom koja je jednom uhapšena zbog šverca oružja.


Blažević je navodno rođen u Banjoj Luci, a u školu je išao u Beogradu. Otac mu je bio policajac i živjeli su u Beogradu. Ne zna se kada je tačno došao u Zagreb.

Trenutno se nalazi u pritvoru, gdje je smješten zbog sumnje da je postavio dvije eksplozivne naprave u Zagrebu. Njegov advokat Branko Šerić je rekao da je fizički i psihički iscrpljen jer odbija hranu i vodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: