Regija
154

Hrvatska: Policajac pomagao stradalima u sudaru pa poginuo

FENA
Foto: HRT
Foto: HRT
Jedan od troje jutros poginulih osoba u teškoj prometnoj nesreći na autocesti u Lici je 29-godišnji policajac iz Gospića, a u gospićkoj bolnici liječnici se bore za život jedne osobe koja je u nesreći zadobila teške i po život opasne povrede.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević izjavila je da je poginuo policajac Igor Katić koji je sa svojim ličnim automobilom išao na posao u novaljsku Policijsku stanicu. Bio je učesnik lančanog sudara, ali je u svom vozilu ostao nepovrijeđen, pa je išao pružati pomoć unesrećenima te pri tome smrtno stradao.

U nesreći su poginule tri osobe, a u gospićkoj bolnici se saznaje da se liječnici bore za život jedne osobe. Još je njih desetero zadobilo teške povrede, a petero lakše.

Direktorica gospićke bolnice Sandra Čubelić kazala je Hini da je kod njih životno ugrožen 52-godišnji muškarac, dok je ostalih petnaest u toj prometnoj nesreći stradalih osoba stabilno. Među njima je i petero maloljetnika, a najmlađi pacijent je 15-mjesečna beba koja je lakše povrijeđena.

Zamjenica Općinske državne odvjetnice Đurđica Ojurović, koja na mjestu nesreće vodi uviđaj uz prometnog vještaka, izjavila je da je u lančanom sudaru učestvovalo jedanaest vozila, iako zbog težine stradavanja ni to nije sasvim sigurno.