|

Hrvatska: Optuženo 300 ljekara i medicinskih radnika

Hrvatska: Optuženo 300 ljekara i medicinskih radnika
26
S
SRNA
27.12.2013. u 21:59
34
komentara
26

dijeljenja
Hrvatska: Optuženo 300 ljekara i medicinskih radnika
Ukupno 364 osobe, među kojima najmanje 300 ljekara i medicinskih radnika, optužene su pred zagrebačkim Županijskim sudom, u najvećoj optužnici koju je do sada podigla hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok).
U akciji "Hipokrat", optuženi su članovi rukovodstva Farmaceutske firme "Farmal", kojima se na teret stavlja da su, preko mreže posrednika, odnosno trgovačkih putnika, nudili i plaćali mito ljekarima opšte prakse da bi pacijentima prepisivali "Farmalove" lijekove.

Optužnica je podignuta i protiv firme "Farmal", a prvooptuženi je predsjednik Uprave Dražen Dedi, zatim finansijski direktor Jasna Majhen, te regonalni šefovi Siniša Vujaklija i Dragutin Ćaleta, prenijeli su mediji.

"Jutarnji list" navodi da je istraga najprije bila pokrenuta protiv 77 osoba, da bi se proširivala do brojke od 364 fizička i jednog pravnog lica.

List navodi i da je već tokom istrage sklopljen veliki broj pogodbi, uglavnom o uslovnim kaznama za ljekare, kako im ne bi prestao radni odnos, jer bi njihovo suspendovanje izazvalo kolaps sistema primarne zdravstvene zaštite.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...