Sutra stabilnije
10

Hrvatska: Oluja uzrokovala poplavu u Rijeci, auti zarobljeni pod vodom

Klix.ba
Foto: 24 sata
Veliki dio Hrvatske danas je zahvatilo nevrijeme, a najveće štete prouzrokovane su u Rijeci gdje je potopljen centar grada, a na terenu su i brojne vatrogasne ekipe, prenosi hrvatski portal 24sata.hr.

Poplavljene su Zvonimirova i Krešimirova ulica koje su zbog izbijenih šahtova bile opasne za vožnju. Vozači su upozoreni da ne izlaze na cestu ukoliko ne moraju, a u protivnom da budu veoma oprezni tokom vožnje.

Poplava je zadesila i trgovački centar Tower na Pećinama koji nije uspio izdržati obilnu količinu kiše koja je tokom poslijepodnevnih i večernjih sati zahvatila šire područje Rijeke. Oko 19 sati trgovački centar je poplavljen na više mjesta, a u nekoliko navrata došlo je i do kraćih nestanaka struje. Zbog toga je trenutno zatvorena čak i kino sala. Brojni kupci su, čim su primijetili nadolazeću vodu, krenuli prema svojim automobilima.

Nastala materijalna šteta vjerovatno će se utvrđivati tek u ponedjeljak.

Kiša je danas u Rijeci počela padati prijepodne, a intenzitet se pojačao poslije 16 sati. Stranica Meteoalarm je danas za područje Rijeke izdala narandžasto upozorenje i najavu obilne kiše te bujične poplave, odnosno jaku buru s mjestimično olujnim udarima.

Isto upozorenje za Rijeku bit će na snazi i sutra, kada se očekuje i nešto jači vjetar. Kiša će padati još cijelu noć i sutra prijepodne, dok će se sutra poslijepodne vrijeme poboljšati i biti stabilno i sunčano.