{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Oko 1.000 migranata i izbjeglica u Opatovcu

F
19.10.2015. u 20:41
0
17
Hrvatska: Oko 1.000 migranata i izbjeglica u Opatovcu
0
Hrvatska: Oko 1.000 migranata i izbjeglica u Opatovcu
U prihvatnom centru u Opatovcu u ponedjeljak oko 17 sati nalazilo se oko 1.000 migranata i izbjeglica koji u Hrvatsku ulaze kod Bapske preko nekadašnjeg malograničnog prijelaza ali je sve više i onih koji srbijansko-hrvatsku granicu pokušavaju prijeći kroz polja i kukuruzišta.
Stotinjak izbjeglica, potvrdila je neslužbeno policija, iz Bapske je poslijepodne krenulo pješice prema 14 kilometara udaljenom Opatovcu.

Sve one koji zelenu granicu između Srbije i Hrvatske pokušavaju prijeći kroz polja i kukuruzišta policija vraća na prijelaz kod Bapske ili ih skuplja u policijske kombije i dovozi do prihvatnog centra u Opatovcu gdje ih se prihvaća i pruža im se potrebna pomoć.

Riječ je o osobama koje u Opatovac stižu vidno isrcpljene i pothlađene s obzirom da u istočnoj Slavoniji danas cijeli dan kiši i prohladno je što svima onima koji se odluče da preko zelene granice i blatnjavih polja uđu u Hrvatsku stvara velike probleme.

U srbijanskom mjestu Berkasovu nedaleko Šida, koje se nalazi na samoj granici s Hrvatskom i iz kojeg izbjeglice prelaze granicu Republike Hrvatske kod Bapske, situacija je iznimno teška.

Na kiši i u blatu na ulazak u Hrvatsku, koji je usporen, čeka prema nekim procjenama više od 6.000 migranata. Hrvatsku državnu granicu u tome dijelu štiti policija koja metalnim ogradama zaustavlja nekontrolirani ulazak izbjeglica i migranata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: