Regija
0

Hrvatska: Od petardi 11 povrijeđenih

SRNA
Jedanaest osoba, među kojima više djece, povrijeđeno je širom Hrvatske zbog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

U Splitu i okolini jedna osoba je teže povrijeđena od eksplozije petarde, a tri lakše, među kojima dvoje djece, saopšteno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Tokom novogodišnjeg koncerta na splitskoj Rivi od krhotine petarde težu povredu oka zadobio je tridesettrogodišnji muškarac, javljaju hrvatski mediji.

Muškarac je zadržan na liječenju u Kliničko bolničkom centru Split, a policija istražuje ko je bacio petardu.

Dvadesetjednogodišnji mladić lakše je povrijeđen kada je nepoznata osoba bacila petardu u splitski disko klub, dok su dva djeteta povrijeđena usljed aktiviranja petardi u Solinu.

U odvojenim incidentima u Bjelovaru povrijeđena su dva maloljetnika, od kojih jedan teže, kada su igrajući se pirotehničkim sredstvima pokušali da izazovu veću detonaciju, saopšteno je iz hrvatskog MUP-a.

Dvadesetogodišnja djevojka povrijeđena je nakon ponoći na riječkom Korzu kada je nepoznata osoba aktivirala nepoznato pirotehničko sredstvo, dok je tokom dočeka u Crikvenici zbog nestručnog rukovanja petardama povrijeđeno dijete.

Na zagrebačkom području jedan maloljetnik i pedesetjednogodišnji muškarac zadobili su povrede ruke zbog neopreznog rukovanja pirotehničkih sredstava, dok je jedno dijete lakše povrijeđeno od ispaljene "rakete".

Svi povrijeđeni su hospitalizovani.