Ivo Sanader
0

Hrvatska nije u krizi i nadam se da neće ni biti

FENA
Hrvatska u ovom trenutku nije u recesiji, a nadam se da neće ni biti, poručio je danas hrvatski premijer Ivo Sanader u emisiji Hrvatskog radija posvećenoj prvoj godini rada njegove Vlade.

"Očekujem, a mogu obećati da ću učiniti sve, da Hrvatska ne upadne u recesiju, a ako upadne, bit će to kao i kod vodećih industrijskih zemalja svijeta", rekao je premijer, dodavši da će se o tome kako se Hrvatska nosi i kako će se nositi s financijskom krizom više znati nakon siječnja, i inače u ekonomskom i financijskom smislu najtežeg mjeseca u godini.

Sanader je ustvrdio kako ovu Vladu, nažalost, na početku svake godine dočeka nešto neočekivano i izvanredno - lani, na početku mandata to je bio inflacijski udar, a sada financijska te plinska kriza, koja se, istaknuo je, očito ipak bliži kraju, odnosno da su Rusija i Ukrajina riješile svoj spor koji je blokirao isporuku plina Europi.

Sanader je najavio da je namjera Vlade do kraja siječnja u Sabor uputiti energetsku strategiju, ponovivši kako je HDZ stav da Hrvatska svoju energetsku neovisnost može osigurati i bez gradnje nuklearnih elektrana, ali i istaknuvši kako će se, odluči li se struka ipak za nuklearke, HDZ još jednom razmotriti i tu opciju.