Uprkos besparici
0

Hrvatska nastavlja gradnju Pelješkog mosta, izdvojeno još 5,2 miliona kuna

FENA
Projekt gradnje mosta kopno - Pelješac, započet u vrijeme vlade Ive Sanadera, nastavlja se uprkos recesiji i općoj besparici.

Novi list piše kako su Hrvatske ceste sa firmom Crosco naftni servisi d.o.o. sklopile ugovor težak 5,2 miliona kuna bez poreza na dodanu vrijednost, koji se odnosi na "dodatne geofizičke, geološke i geotehničke istražne radove na stupnim mjestima mosta".

Ugovor je sklopljen sredinom jula, samo dva mjeseca nakon što su dnevni listovi izvjestili da su započela "probna bušenja na gradilištu mosta kopno – Pelješac".

Kako dalje navodi Novi list, na te napise o početku probnih radova u Croscu su odgovorili tvrdnjom da radovi koje su mediji zabilježili u maju ove godine "nisu početak, nego nastavak geofizičkih, geoloških i geotehničkih istražnih radova na stupnim mjestima mosta".

Navedeni su istražni radovi započeli još početkom juna 2009. i odvijaju se prema planiranom intenzitetu i u skladu s dinamičkim planom, odgovorili su u poduzeću zaduženom za podvodne radove na mostu kopno – Pelješac.