Regija
24

Hrvatska: Napao policiju nožem, sjekirom i traktorom i prijetio da će sve pobiti

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nepopravljivom lopovu Goranu B. (44) posjeta policije u njegovom domu u Vrbovcu u Hrvatskoj u petak predvečer nikako nije godila.

Shvativši da je doveden pred gotov čin nakon pola sata što su ga ispitivali ne bi li razriješili još jedno u nizu (ne)djela imovinske prirode, Goran se totalno raspametio te na policajce navalio nožem, sjekirom, a potom i traktorom.

Bučna predstava u kojoj su policajci na jedvite jade spasili žive glave i pritom zapucali iz pištolja u zrak misleći da će se rastrojeni Goran primiriti, trajala je gotovo pola sata. Rezime nesvakidašnjeg okršaja je Goranovo hapšenje kao i oštećenje policijskog vozila.

Smješten je u istražni zatvor uz kaznenu prijavu za pokušaj teškog ubojstva dvojice policajaca i prisile prema službenoj osobi, piše zagrebački Jutarnji list.

Kako je sve počelo? Oko 17,40 sati policajci su Goranu pokucali na vrata. Imali su zadatak obaviti razgovor s njim pa ih je, da susjedi ne vide, uljudno pustio u kuću. Tokom razgovora je već planuo. Pitanja policajaca mu se nisu svidjela pa je istrčao u dvorište, a za njim i policajci. Uzeo je nož dužine oštrice 20 centimetara i sjekiru s kojima je zamahivao i pritom vikao: "Sve ću vas pobiti! Sve ću vas dići u zrak!".

Policajci su se jedva izmicali nakon čega je jedan otrčao 50 metara dalje do susjedne kuće pozvati pojačanje, dok je drugi sjeo u policijsko vozilo.

Uzrujani Goran stavio je nož za pojas, sjekiru je zadržao u ruci te sjeo u svoj traktor i krenuo prema policijskom autu s ciljem da izazove sudar. Policajac je pokušavao skrenuti s ceste, ali ga je Goran prednjim točkom traktora zahvatio i nastavio dalje izvikivati: "Zgazit ću vas! Ubit ću vas!".

Vidjevši da imaju posla s razjarenim muškarcem koji se prestravio povratka iza zatvorskih rešetaka, policajac je odlučio ispucati dva metka u zrak prethodno ga upozorivši da stane jer da će pucati.

Pucnjava je 44-godišnjeg traktoristu primirila pa se Goran traktorom odvezao u svoje dvorište. U međuvremenu je pristiglo i pojačanje tako da ga je desetak policajaca savladalo i odvelo na kriminalističku obradu.