{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Kontrolori u gradskom saobraćaju žele oružje

22.11.2015. u 09:37
18
67
Hrvatska: Kontrolori u gradskom saobraćaju žele oružje
18
Hrvatska: Kontrolori u gradskom saobraćaju žele oružje
Kontrolori zagrebačkog javnog prijevoza zbog čestih napada građana osjećaju nesigurnost i traže da ih prate zaštitari ili da sami nose oružje.
"Ideja je da se kontrolori u prvo vrijeme zaštite na način da ide netko od zaštitara uz njih, a naknadno, sukladno zakonu, da i oni polože za zaštitara i dobiju takve ovlasti jer mi moramo učiniti sve da se ljudi zaštite", obrazložio je ovu ideju Ante Jelić, predsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, a prenosi Index.hr.

Ipak, iz ZET-a su poručili da će kontrolore zaštiti, ali bez oružja.

"ZET je poduzeo sve u cilju zaštite kontrolora karata, ali u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Iracionalne mjere, kao što je nošenje oružja, ni u kojem trenutku nisu bile razmatrane kao model prevencije ili dodatne zaštite", kazali su iz ZET-a.

Stručnjak za sigurnost Dubravko Gvozdanović smatra da je o nečem takvom deplasirano uopće razmišljati.

"Razina ugrožavanja nije takva da bi se uopće trebali naoružavati. Postoje organi reda koji su sasvim dovoljni da pruže odgovarajuću zaštitu i kontrolorima. Treba sjesti i razgovarati i utvrditi anomalije i dogovoriti mjere kakve bi bile. Ali, naoružanje je uistinu besmisleno", rekao je Gvozdanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: