{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska i dalje bez ruskog plina

F
FENA
10.1.2009. u 13:12
0
0
Hrvatska i dalje bez ruskog plina
0
Hrvatska i dalje bez ruskog plina
Foto: AP
Ulaz prirodnog plina iz Rusije u transportni sistem Republike Hrvatske i dalje je potpuno obustavljen, ali jutros u hrvatski transportni sistem ulazi plin iz interventnog uvoza, izvijestili su iz hrvatskog Ministarstvo gospodarstva i Plinacro.
Jutros od 6 sati preko ulazne mjerne stanice Rogatec, na hrvatsko-slovenskoj granici, u transportni sustav Republike Hrvatske ulazi 42 hiljade prostornih metara prirodnog plina na sat. Radi se o interventnom uvozu u trajanju od tri dana koji je INA d.d. osigurala od njemačke tvrtke EON-Rurhgas.

Još jednom se, bez obzira na interventni uvoz, podsjeća da su od jutros u 8 sati na snazi mjere 5. i 6. stepena iz članka 6. Uredbe o sigurnosti opskrbe prirodnim plinom.

Svi energetski subjekti i kupci plina, osim zaštićenih kupaca, dužni su postupiti u skladu s odredbama Uredbe o sigurnosti opskrbe prirodnim plinom, a kako bi se osigurala nesmetana opskrba plinom zaštićenih kupaca (kućanstva, bolnice, škole, dječji vrtići i ostale ustanove od posebne javne važnosti).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: