Hrvatska: HDZ i SDP odlučuju o sporazumu koji im je predložio MOST  

F
FENA
19.12.2015. u 12:49
0
1
Hrvatska: HDZ i SDP odlučuju o sporazumu koji im je predložio MOST  
0
Hrvatska: HDZ i SDP odlučuju o sporazumu koji im je predložio MOST    Božo Petrov (Foto: Anadolija)
Predsjedništvo HDZ-a će u podne, a Predsjedništvo SDP-a u 17 sati odlučiti hoće li potpisati Sporazum o sudjelovanju u tripartitnoj vladi koju predlaže Most.
Od dviju velikih stranaka to je na sastanku u petak zatražio čelnik Mosta Božo Petrov te dvjema velikim koalicijama dao rok do 19 sati u subotu da se očituju o sporazumu, po kojemu bi na čelu tripartitne vlade bio nestranački premijer ili kandidat Mosta, dok bi se sve odluke vezane uz vladu i konstituiranje Sabora donosile konsenzusom, uz pristanak HDZ-a i SDP-a.

Potvrđeno je to Hini u Mostu iz kojega, međutim, poručuju kako je netočno da se od HDZ-a i SDP-a tražilo da potpišu raspodjelu ministarstava po strankama.

U prostorijama Mosta u Zagrebu u subotu u 14,30 sati nastavljaju se razgovori stručnih timova Mosta, HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste,o reformama koje treba provesti.

U 19 sati trebao bi se održati novi sastanak čelnika Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste o definiranju mandatara za sastav vlade.

Kako je u petak navečer najavio čelnik Mosta Božo Petrov, nakon toga sastanka trebalo bi biti sve riješeno.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: