Regija
0

Hrvatska: Fahir iza zatvorenih vrata nastavio svjedočiti u slučaju "Garaža"

FENA
Suđenje hrvatskom saborskom zastupniku Branimiru Glavašu i ostalima optuženima za ratne zločine u Osijeku 1991. nastavljeno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočenjem krunskog svjedoka Krunoslava Fehira koji je ranije u medijima prozivao Glavaša kao nalogodavca zločina.

Fehir iskaz daje bez prisustva medija jer je sud isključio javnost, a drugog dana svjedočenja iza zatvorenih vrata trebali bi ga ispitati odvjetnik prvooptuženog i prvooptuženi Glavaš.

Fehir, koji je za vrijeme zločina imao 16 godina, ranije je u medijima priznao da je u dvorištu osječkog Sekretarijata za narodnu obranu pucao na jednu osobu, a kao nalogodavca optužio je Glavaša koji je tada bio na čelu Sekretarijata.

Sud je jučer još jednom odbio prijedlog obrane prvooptuženog Glavaša da se Fehira ne ispita kao krunskog svjedoka.

Jedan od Glavaševih odvjetnika Dražen Matijević smatra da je to protivno zakonu po kojem osoba koja je sudjelovala u zločinima ne može biti krunski svjedok, no sudac je taj prijedlog odbio, obrazloživši kako je sud o tome odlučio već ranije, početkom studenoga, a tu je odluku potvrdio i Vrhovni sud.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebala biti ispitana dvojica svjedoka.