|

Hrvatska danas u Austriju šalje zahtjev za izručenjem Sanadera

Hrvatska danas u Austriju šalje zahtjev za izručenjem Sanadera
0
F
FENA
13.12.2010. u 11:50
0
komentara
0

dijeljenja
Hrvatska danas u Austriju šalje zahtjev za izručenjem Sanadera Ivo Sanader (Foto: AP)
Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potvrdio je da će Hrvatska danas austrijskim vlastima uputiti zahtjev za izručenjem bivšeg premijera Ive Sanadera i svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz slučaj.
"U kontaktima smo s austrijskim ministarstvom pravosuđa, upravo sve dogovaramo i danas će sva dokumentacija koju dogovorimo otići", rekao je Bošnjaković novinarima.

Upitan o kakvoj je dokumentaciji riječ ministar je kazao da će Hrvatska poslati "sve ono što bude potrebno u ovoj fazi postupka".

"Dakle, formalno naš zahtjev (za izručenjem), dokumenti koje ima USKOK. I ako još nešto bude potrebno mi ćemo pribaviti i to", kazao je Bošnjaković.

Novinska agencija APA jučer je izvijestila da tužiteljstvo u Salzburgu još uvijek čeka dokumente iz Hrvatske te dodala da je glasnogovornica tužiteljstva Barbara Feichtinger kazala da se očekuje da će dokumenti stići u Salzburg najkasnije do utorka.

Sanader, koji je u petak uhićen u Austriji, jučer je ponovno izveden pred sudiju istrage u Salzburgu kojem je rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se u Hrvatskoj optužuje.

Njegov bečki odvjetnik Werner Suppan je kazao da se nije govorio o pojednostavljenom procesu izručenja, budući da je po austrijskom zakonu to moguće na drugom saslušanju za 14 dana.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.