Regija
0

Hrvatska danas u Austriju šalje zahtjev za izručenjem Sanadera

FENA
Ivo Sanader (Foto: AP)
Ivo Sanader (Foto: AP)
Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potvrdio je da će Hrvatska danas austrijskim vlastima uputiti zahtjev za izručenjem bivšeg premijera Ive Sanadera i svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz slučaj.

"U kontaktima smo s austrijskim ministarstvom pravosuđa, upravo sve dogovaramo i danas će sva dokumentacija koju dogovorimo otići", rekao je Bošnjaković novinarima.

Upitan o kakvoj je dokumentaciji riječ ministar je kazao da će Hrvatska poslati "sve ono što bude potrebno u ovoj fazi postupka".

"Dakle, formalno naš zahtjev (za izručenjem), dokumenti koje ima USKOK. I ako još nešto bude potrebno mi ćemo pribaviti i to", kazao je Bošnjaković.

Novinska agencija APA jučer je izvijestila da tužiteljstvo u Salzburgu još uvijek čeka dokumente iz Hrvatske te dodala da je glasnogovornica tužiteljstva Barbara Feichtinger kazala da se očekuje da će dokumenti stići u Salzburg najkasnije do utorka.

Sanader, koji je u petak uhićen u Austriji, jučer je ponovno izveden pred sudiju istrage u Salzburgu kojem je rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se u Hrvatskoj optužuje.

Njegov bečki odvjetnik Werner Suppan je kazao da se nije govorio o pojednostavljenom procesu izručenja, budući da je po austrijskom zakonu to moguće na drugom saslušanju za 14 dana.