{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Banke dobile spor protiv Ljubljanske banke

A
21.1.2014. u 15:48
0
2
Hrvatska: Banke dobile spor protiv Ljubljanske banke
0
Hrvatska: Banke dobile spor protiv Ljubljanske banke
Zagrebačka i Privredna banka dobile su sudski spor na Općinskom sudu u Zagrebu kojeg vode u ime Republike Hrvatske protiv Ljubljanske i Nove ljubljanske banke.
Riječ je o nepravomoćnoj, prvostupanjskoj presudi Općinskog suda u Zagrebu na koju nezadovoljna strana ima pravo uložiti žalbu Županijskom sudu.

Presuda Ljubljansku banku obvezuje isplatiti svojim starim štedišama cjelokupnu ušteđevinu i pripadajuće kamate koje su ostale blokirane u toj banci.

Štediše Ljubljanske banke na sebe su preuzele većinom Zagrebačka i Privredna banka, stoga su te banke i pokrenule i vode spor kako bi im se vratio novac kojeg su isplatile oštećenim štedišama ispred Republike Hrvatske.

Iako su premijeri dvije zemlje Zoran Milanović i Janez Janša potpisali memorandum koji bi proces oko Ljubljanske banke stavio u stanje mirovanja, Općinski sud u Zagrebu nije dogovor prihvatio kao međunarodni, jer ga nisu potvrdili parlamenti dviju zemalja.

Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova, mišljenja je kako je sporazum Milanović – Janša potpisan u Mokricama u ožujku 2013. međunarodni te stoga odriče njegovu provedivost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: