Odluka suda u Zadru
10

Horvatinčiću će se opet suditi za smrt dvoje Talijana, sud ukinuo oslobađajuću presudu

Klix.ba
Tomislav Horvatinčić (Foto: Hanza Media)
Tomislav Horvatinčić (Foto: Hanza Media)
Županijski sud u Zadru odlučio je prihvatiti žalbu tužilaštva na oslobađajuću presudu Tomislavu Horvatinčiću, čime se oslobađajuća presuda ukida, a predmet ide na ponovno suđenje.

Time je presuda sutkinje Maje Šupe, koja je povjerovala u priču o Horvatinčićevoj sinkopi, pala je u vodu, piše Index.hr.

U obrazloženju odluke Županijskog suda u Zadru navodi se kako je sutkinja Maja Šupe lani prilikom donošenja oslobađajuće presude Tomislavu Horvatinčiću, počinila bitne povrede krivičnog postupka. Naime, sud u Zadru smatra da su razlozi za oslobađajuću presudu bili proturječni.

Zadarski sud ističe kako je šibenski sud, koji je pod predsjedanjem Maje Šupe oslobodio Horvatinčića, naveo kako Horvatinčićeva krivnja nije dokazana, a u drugom dijelu se poziva na zakonsku odredbu prema kojoj bi Horvatinčić zbog sinkope, odnosno gubitka svijetu, bio neuračunljiv.

Podsjećamo, 2011. godine je u sudaru Horvatinčićevog glisera i jedrilice poginulo dvoje Talijana. Nesreća se desila u moru kod ostrva Maslinovik u blizini Šibenika.