Osušeno tijelo našli na WC šolji
6

Horor u Beogradu: Starac godinu dana bio mrtav u stanu

Klix.ba
Foto: Kurir
Foto: Kurir
Penzioner Milan Džambić (76) umro je prije godinu dana, ali je njegov leš otkriven tek u utorak, kad su stanari zgrade u Beogradu obili vrata i pronašli njegovo tijelo u poluraspadnutom stanju u kupatilu. Komšije su odlučile da provale u stan zbog vode koja je curila iz Džambićevog stana i prijetila da poplavi cijelu zgradu, objavio je beogradski Kurir.

Komšije su odlučile da provale u stan zbog vode koja je curila iz Džambićevog stana i prijetila da poplavi cijelu zgradu, piše Kurir.

"Unutra smo zatekli jeziv prizor. Milan je sjedio na WC šolji, a glava mu je bila naslonjena na kadu. Tijelo je bilo crno i osušeno, kao da je balzamovano. Pretpostavljamo da se nije raspalo zato što su svi prozori u stanu bili otvoreni", kaže jedan komšija.

Džambić je najvjerovatnije umro od bolesti, pošto je imao tešku astmu i bio dementan.

"Sumnjali smo da je mrtav jer ga nismo vidjeli godinu dana", priča sagovornik Kurira i dodaje da je stan bio u katastrofalnom stanju.

"Užasno je smrdilo, bube i crvi su gmizali po zidovima. Svi smo bili užasnuti", opisala je jeziv prizor Jela Petrović.

Ona kaže da je još u oktobru 2011. shvatila da se Milanu nešto desilo, jer ga nije viđala da ide u prodavnicu, što je redovno činio svake nedjelje.

"Zbog toga je moj suprug Petar Petrović kao predsjednik Skupštine stanara nekoliko puta prijavio policiji nestanak starca, ali niko nije reagovao", priča Jela.

Inače, nesretnom Milanu žena je umrla prije šest godina, a djece nema.

"Tražili smo da nadležni organi obiju stan, jer smo pretpostavljali da je umro unutra, ali nisu htjeli", kaže Petar Petrović.