{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Holub će dobiti izjavu Rohatinskog kako bi utvrdio da li je Sanader govorio istinu

F
28.12.2010. u 18:55
0
0
Holub će dobiti izjavu Rohatinskog kako bi utvrdio da li je Sanader govorio istinu
0
Holub će dobiti izjavu Rohatinskog kako bi utvrdio da li je Sanader govorio istinu
Rolf Holub
Istražno povjerenstvo koruškog parlamenta o aferi Hypo uskoro bi trebalo dobiti izjavu guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog nakon čega će se vidjeti koliko je nedavno svjedočenje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera istinito, rekao je predsjednik istražnog povjerenstva Rolf Holub u intervjuu za austrijski list Kleine Zeitung objavljenu u utorak.
U intervjuu zastupnik Zelenih u koruškom parlamentu Rolf Holub govori kako povjerenstvo namjerava nastaviti rad nakon božićnih blagdana.

"Slučaj Sanader još nije završio. Uskoro ćemo dobiti izjavu guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog. Tada će se pokazati što će ostati od Sanaderovih riječi", rekao je on.

Sanader je prošle sedmice u iskazu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o aferi Hypo zanijekao da je u slučaju prodaje Hypo-Group Alpe Adria (HGAA) bavarskoj BayernLB 2007. intervenisao kod Hrvatske narodne banke.

Holub je kazao kako treba ispitati i političku vezu između bivšeg austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela, austrijskog političara Franza Fischlera i Sanadera.

"Također ćemo ispitati političku osovinu Wolfganga Schuessela, Franza Fischlera i Sanadera. Kako je Fischler došao na to da ustvrdi kako se Sanader ne treba plašiti našega povjerenstva? Postoji li politička osovina koja povezuje konzervativne stranke?", upitao se Holub u intervjuu.

On je kazao kako povjerenstvo traži političku odgovornost i odgovornost sistema. Jesu li koruški čelnici, poput Joerga Haidera, učinili dovoljno kako bi spriječili štetu za Korušku, upitao je. Holub je kazao i kako se mora ispitati i uloga članova nadzornog odbora, poput toga jesu li oni koji su bili u kreditnom odboru tražili sve dokumente o velikim hrvatskim klijentima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: