Protesti u Crnoj Gori
0

Hiljade ljudi upalilo svijeće za ubijenu braću Gojačanin

FENA
Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me
U više crnogorskih gradova sinoć su održana mirna okupljanja u znak protesta protiv nasilja, povodom ubistva braće Dejana (26) i Ljubomira (24) Gojačanina u Baru, javlja Tanjug.

Protesti protiv nasilja održani su u Podgorici, Baru, Ulcinju, Kotoru, Nikšiću i Bijelom Polju.

Na protestima u tim crnogorskim gradovima učestvovalo je više hiljada građana.

Okupljeni građani su palili svijeće u znak protesta protiv nasilja i kako bi odali počast ubijenoj braći Gojačanin.

Protesti su simbolično počeli u 20,30 sati, u vrijeme kad su u petak u Baru ubijena braća Gojačanin.

Okupljanja građana inicirala je grupa "Svi smo mi Dejan i Ljubomir Gojačanin" na društvenoj mreži Fejsbuk.

Braća Gojačanin ubijeni su u petak veče u centru Bara, a na njih je pucao sugrađanin Šćepan Bujić (21) koji je jutros uhapšen, nakon dvodnevnog bjekstva.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević poručio je da će se država obračunati sa kriminalnim grupama, najavljujući agresivan odgovor nadležnih službi na ponašanje onih koji ugrožavaju bezbjednost građana.

Konjević i direktor Uprave policije Božidar Vuksanović posjetili su Bar, gde su o bezbjedonosnoj situaciji u tom gradu razgovarali sa čelnicima policije i rukovodstvom opštine.

Konjević je kazao da pojedinci iz kriminalnog miljea ne mogu biti jači od države.

"Država mora imati snage da ljude koji naoružani šetaju ulicama Bara smjesti u zatvor u Spužu. Imamo inicijativu prema Tužilaštvu da vidimo gdje je bilo propusta u dosadašnjim postupcima. Molimo građane da nam daju vremena da povratimo njihovo povjerenje u MUP", rekao je on.

Konjević je naveo da se više ne smije ponoviti da lica koja imaju policijski dosije nesmetano šetaju gradom naoružani. Šćepan Bujić imao je debeli kriminalni dosije u crnogorskoj policiji, ali nikada nije krivično odgovarao.