Regija
98

Hiljade ljudi ispratilo surovo ubijenu Tijanu na posljednji počinak

Klix.ba
Uz oglašavanje svih zvona crkve u Subotici tačno u 17 sati krenula je pogrebna povorka koja je pješice prošla do gradskog groblja udaljenog oko 1,5 kilometar, gdje su sahranili Tijanu Jurić koja je oteta i surovo ubijena.

Na početku kolone bilo je oko 200 uplakanih Tijaninih drugova i drugarica sa buketima cvijeća, a na samom čelu bile su njene najbolje drugarice i dva dječaka koji su je posljednji vidjeli živu, piše Blic.rs.

U povorci je bilo oko dvije hiljade drugova i drugarica ubijene djevojčice, rođaka i prijatelja, ali i građana Subotice koji je nisu poznavali, ali su došli da odaju počast surovo ubijenoj djevojčici.

Prije sahrane održano je opelo u Hramu vaznesenja Gospodnjeg. U Subotici je danas Dan žalosti.

Nad utihnulim gradom odjekivala su samo posmrtna zvona, dok svećenici u crkvi čitaju molitvu za pokoj duše surovo ubijene Tijane.

Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs

Nad otvorenim grobom ubijene devojčice, potresnim govorom o njenim željama i prekinutim nadama oprostio se Miloš Stanković, glumac subotičkog Narodnog pozorišta.

Za 19 sati Tijanini vršnjaci zakazali su protest protv nasilja na subotičkom trgu gdje će joj ujedno odati i počast zapalivši svijeće.

Podsjetimo, Tijana je nestala 26. jula, a njeno tijelo je pronađeno 7. augusta u okolini Sombora. Otkriveno je da je ovu djevojčicu na svirep način ubio Dragan Đurić (34) iz Surčina koji je uhapšen.