Sukob u Hrvatskom saboru
21

HDZ-ovac izvrijeđao opozicionara: Jugoslavenčino jedna stara, Titovo jugoslavensko govedo

B. H.
Foto: Hrvatski sabor
Foto: Hrvatski sabor
Glasanje u hrvatskom saboru o radu pravobraniteljice za djecu za 2021. posvađalo je u srijedu Suverenista Željka Sačića i HDZ-ovog Antu Deura koji su razmijenili uvrede.

Sačić je prozvao HDZ-ove zastupnike, hrvatske branitelje Deura i Josipa Đakića da šute o učiteljici (Snežana Šević) koja je prošle godine dobila nagradu za najučiteljicu u Hrvatskoj, a koja je pogrdno pisala o braniteljima, prenosi Index.

"Zar vas nije sramota, ta žena je dobila nagradu za najučiteljicu", upitao ih je Sačić. Odgovorio je Ante Deur, upitavši ga je li još uvijek Jugoslaven ili Hrvat te povikao "Jugoslavenčino jedna stara, Titovo jugoslavensko govedo, stara milicajčina koji je zatvarao hrvatske domoljube". "Srami se", poručio mu je Deur.

Sačić mu je odgovorio novom uvredom te ga nazvao "moralnom ništarijom i ruglom" koje bi HDZ trebao izolirati da im ne šteti.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je apelovao na zastupnike da prestanu s takvim govorm koji je, naglasio je, nekoristan i uvredljiv, ne koristi ni njima, ni saboru, niti bilo kome drugome.