Žestok politički obračun
34

HDZ Hrvatske: Milanović je karijes sa Pantovčaka i heroj ruskog režima

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
HDZ Hrvatske je na Facebooku objavio nekoliko naslovnica ruskih portala koji su prenijeli izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o slanju njemačkih tenkova u Ukrajinu, te ga optužio da radi u interesu ruske agresije.

"Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svjetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto", rekao je jučer, između ostalog, Milanović.

HDZ je danas žestoko prozvao Milanovića u objavi koju su naslovili "Iz Rusije s ljubavlju", optužujući ga otvoreno radi u interesu ruske agresije i Putinovog režima.

"Karijes s Pantovčaka opet je heroj u ruskim režimskim medijima. Kako i ne bi hvalili i slavili Zorana 'Lex Perković' Milanovića kada podjednako kao Kremlj vrijeđa Njemačku te je osuđuje zbog isporuke borbenih tenkova Leopard 2 Ukrajini, kada gorljivo širi teze koje je već izrekao Putinov glasnogovornik Peskov. Obojica najavljuju da će ti tenkovi 'izgorjeti', a čovječanstvu prijete - kako bi se zaustavilo slanje pomoći Ukrajini novim svjetskim ratom", stoji u objavi HDZ-a.

Ruskim medijima posebno je bila zanimljiva poredba između Drugog svjetskog rata i rata u Ukrajini. Podsjećamo, Milanović je kazao kako se Nijemci nadaju da će proći bolje nego prije 70 godina.

"Milanović sada već posve otvoreno radi u interesu ruske agresije i Putinova nedemokratskog režima, a protiv Ukrajine, Evrope (koju je opet obasuo uvredama) i Zapada. Želi Hrvatsku u 'ruskom svetu'. Ali ne brinite", dodaje se u objavi.