Regija
0

Haški optuženik Šešelj podržava dogovore svojih radikala s DSS-om i NS-om

FENA
Haški optuženik Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS), suglasan je s postignutim dogovorom svoje stranke i narodnjacima koje čine Demokratska stranka Srbije (DSS) premijera Vojislava Koštunice i Nova Srbija (NS), o formiranju srbijanske vlade i koalicijama na lokalnoj razini, izjavio je dužnosnik SRS-a Dragan Todorović novinarima po povratku iz Den Haaga.

Todorović je rekao kako očekuje da će konačan sporazum uskoro biti postignut i sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Čelnik SPS-a Ivica Dačić po povratku iz Moskve novinarima je rekao da s njegovom strankom u nedjelju neće biti razgovora o formiranju nove vlade jer se on odmara. Nije želio precizirati kada će pregovori o formiranju nove vlade Srbije biti nastavljeni.

Za razliku od pregovora na razini države, pregovori socijalista, radikala i narodnjaka o koaliciji u Beogradu su pred uspješnim završetkom i, kako je za beogradsku radio i televiziju B92 potvrđeno u pregovaračkim timovima stranaka, očekuje se da one već tijekom sledeće sedmice potpišu koalicijski sporazum.