Zarađivao hljeb u Zrenjaninu
0

Haški bjegunac Mladić radio kao nadničar na građevini

FENA
Foto: Danas.rs
Foto: Danas.rs
Bio je običan fizički radnik. Građevinar. Radili smo zajedno i još sam u šoku. Ne mogu da vjerujem da je Milorad Komadić u stvari Ratko Mladić.

Teškim, gotovo nečujnim glasom, u ekskluzivnoj ispovijesti za “Blic”, dvadesetogodišnji student R. R. iz Zrenjanina priča kako je radio na građevini u zrenjaninskoj Novoj industrijskoj zoni, s Ratkom Mladićem, najtraženijim haškim bjeguncem.

Kada je student jučer na vijestima čuo da je uhapšen bjegunac, shvatio je da je u ljeto 2010. godine za zrenjaninskog preduzimača dijelio radnički hljeb s Mladićem. Tada su počele da mu se vraćaju slike s gradilišta, zajednički ručak sa Mladićem, alias Komadićem.

"Ne vjerujem... Milorad Komadić, pa ja sam poznavao čovjeka, radio sam s njim! Eto koliko smo bili kolektivno slijepi. Ličio je na Mladića, čak sam ga i pitao da li je svjestan koliko, ali sam samoga sebe ubijedio da to nije to, da zvučim kao neki teoretičar zavjere. Odakle Mladić na gradilištu? Kad ono, to jest on", nastavlja zrenjaninski student.

On je, kako sam tvrdi, Ratka Mladića ili Milorada Komadića upoznao prošlog jula, na jednom od gradilišta u novoj zoni Zrenjanina poznatoj po tome što je Evropska unija finansirala radove na objektima.