{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Hašim Tači: Nećemo dozvoliti stvaranje Republike Srpske na Kosovu

Klix.ba
15.8.2018. u 11:38
832
183
Hašim Tači: Nećemo dozvoliti stvaranje Republike Srpske na Kosovu
832
Hašim Tači: Nećemo dozvoliti stvaranje Republike Srpske na Kosovu
Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je da neće dozvoliti stvaranje druge Republike Srpske na teritoriji Kosova.
On je u intervjuu za beogradski "Danas" rekao da su on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, "kao lideri odgovorni za dobrobit naše dece i budućih generacija, voljni da ne dozvole da prošlost blokira budućnost ili da ugrozi mir u regionu u narednih pet ili 50 godina".

"Moj cilj nije neka etnička podela, niti stvaranje druge Republike Srpske na našoj teritoriji, Bože sačuvaj, moj cilj jeste uspostavljanje 400 kilometara duge granice, a taj proces zahteva kreativna rešenja koja će obezbjediti mir sada i u budućnosti", rekao je Thaci..

Dodao je da je Kosovo već moralni i politički pobednik jer su njihovi ljudi slobodni.

"Oni žive u slobodnoj državi, koju je priznao veliki broj članica Ujedinjenih nacija. Ali, mi sada moramo da se brzo krećemo u pravcu dobijanja članstva u EU, NATO i UN. Dijalog sa Srbijom, regionalna saradnja i pomirenje su ključni uslovi za postizanje takvog cilja. Ja ne razgovaram sa Beogradom zbog neke vrste nostalgije. Ne patim od jugonostalgije kao neki. Niti razgovaram sa Beogradom zato što volim da provodim vreme u hodnicima Brisela, jedući hladne sendviče do kasno u noć. Ne, ja pričam sa Vučićem i voljan sam da pronađemo rješenje jer želim da vidim Kosovo u NATO i EU, što je pre moguće. Bit ću veoma iskren, ne mislim da možemo da stignemo tamo sve dok imamo neriješenu granicu između naših država", kazao je Thaci.

Naglasio je kako moraju u potpunosti imati dogovorenu graničnu demarkaciju, kako ne bi ostavili neka otvorena pitanja da postanu tačka razdora u budućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: