Milo Đukanović
0

"Hapšenje Karadžića važno za regiju"

FENA
Crnogorski premijer Milo Đukanović ocijenio je kako je hapšenje Radovana Karadžića značajan događaj za regiju i važna pretpostavka za obnovu povjerenja koje je preduvjet suradnje na zajedničkom europskom putu svih naroda i država koje žive na prostoru bivše Jugoslavije.

"Smatram da je ovo veoma važno za Srbiju i da je vrlo dobro da se događa u prvim danima funkcioniranja nove vlade", rekao je Đukanović i podsjetio da je Srbija nedavno potpisala uvjetni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Đukanović je rekao da je za sve u regiji važno da Srbija punim kapacitetima krene ka zajedničkoj europskoj destinaciji.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić pozdravio je uhićenje haškog optuženika Radovana Karadžića, navodeći da će tim činom "duše nevinih žrtava dobiti barem malo mira". Dodao je da svi oni koji su optuženi za ratne zločine moraju biti izvedeni pred lice pravde i osobno preuzeti odgovornost za učinjena zlodjela.

Oporbena Srpska narodna stranka (SNS) osudila je uhićenje haškog optuženika Radovana Karadžića, smatrajući da taj čin predstavlja veliku sramotu i ogromnu političku grešku.