U nekoliko gradova
49

Hapšenja nakon nereda u Crnoj Gori: Povrijeđeno više policajaca

A. D.
Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me
Više policajaca je povrijeđeno sinoć, dok je priveden veći broj građana tokom nereda u nekoliko crnogorskih gradova, nastalih tokom protesta zbog hapšenja sveštenika.

U Nikšiću je bilo najviše zabilježenih nereda, a nekoliko policajaca je povrijeđeno nakon što su ih građani zasuli kamenjem i drugim predmetima, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, sinoć se grupa građana suprotno naredbama Ministarstva zdravlja donesenim u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, okupia ispred zgrade Centra bezbjednosti Nikšić, došlo je do vrijeđanja službenike Uprave policije pogrdnim nazivima i psovkama, prenosi RTCG.

Navode da je oko 400 građana došlo na kružni tok i blokiralo saobraćaj.

"Policijski službenici su izdali više upozorenja i naređenja o koja se masa oglušila i odbila da se raziđe. Nakon toga oni su kamenjem zasuli službenike Uprave policije", dodaju u saopštenju. Ističu da je povrijeđeno više službenika policije kojima je ukazana ljekarska pomoć, a u incidentima su oštećena i službena vozila i oprema.

Nakon toga su se grupe građana razbježale u više smjerova, a tom prilikom je uhapšeno više osoba koje će biti procesuirane u skladu sa zakonom.

"Kontrolom jedne grupe osoba u gradskom parku pronađeni su sjekira i nož – bodež dužine sječiva oko 15 cm. Osim toga, u ulici Ivana Milutinovića grupa osoba je prevrtala kontejnere po ulicama i i tako pričinila materijalnu štetu gradskom mobilijaru", piše u saopćenju.

I u Pljevljima je sinoć došlo do incidenta u kojem su okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenje, staklene flaše i pirotehnička sredstva te tako ugrožavali živote službenika Uprave policije.

Policija je zasuta kamenjem, staklenim flašama i pirotehničkim sredstvima, dva službenika su povrijeđena, u toku je privođenje izgrednika, saopšteno je iz Uprave policije.