Intervenisali kolege
36

Haos u Skupštini Crne Gore: Abazović se zamalo potukao, drugi zastupnik ga zvao da "iziđu napolje"

M. G.
Screenshot: RTCG
Screenshot: RTCG
U burnoj atmosferi Skupštine Crne Gore gotovo je došlo do fizičkog sukoba između poslanika Dritana Abazovića i Nikole Zirojevića. Odmah nakon incidenata, ostali poslanici intervenirali su kako bi spriječili eskalaciju situacije.

Napetost je dostigla vrhunac kada je Zirojević, obraćajući se kolegama u Skupštini, predložio da se poslaniku koji izražava agresivno ponašanje obezbijedi bensedin (lijek za smirenje), nakon čega je sarkastično dodao:

"Vama se obraćam, ima doktora u ovoj sali pa ako ne vjerujete Jevtu Erakoviću i Nerminu Abdiću evo tu je Ćeman, molim vas da se organizujemo da se poslaniku koji urla na nas da mu se obezbedi bensedin, pa onda da mu se da strepsil."

Situacija je dodatno zaoštrena kada je Abazović uputio prijetnju Zirojeviću riječima: "Kad ti budem rekao, zapamtićeš za cijeli život." Zirojević je potom pozvao Abazovića da izađu iz skupštinske sale, sugerirajući mogući fizički sukob.

Teži incident spriječili su poslanici Milan Knežević i Boris Bogdanović, koji su intervenisali kako bi smirili strasti i spriječili fizički sukob.

Nakon kratke pauze zbog incidenata, sjednica Skupštine Crne Gore je nastavljena.