Regija
3

Hajdaš Dončić: Pelješki most koristit će se besplatno, izgradnja do 2019. godine

FENA
Pelješki most koristit će se besplatno, sufinancirat će se EU sredstvima u visini od 50 do 80 posto, a mogao bi biti gotov do 2018. ili 2019. godine, rekao je u petak u Dubrovniku ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Ministar je kazao i kako očekuje izradu studije izvodljivosti do kraja sljedećeg mjeseca.

"Krajem maja bi trebala biti gotova studija izvodljivosti za Pelješki most, rade je Hrvatske ceste s konzultantima. Nakon toga slijedi revizija studije utjecaja na okoliš koja se paralelno radi, i vjerujem da bi na ljeto Hrvatske ceste mogle raspisati konkurs za projekt povezivanja juga", rekao je novinarima Hajdaš Dončić, koji danas u Dubrovniku potpisuje ugovore o sufinansiranju izgradnje lučke infrastrukture u luci Ston i pomorsko putničkog terminala Vela luka.

Istaknuo je kako je realno očekivati završenje tog projekta u roku od dvije do tri godine nakon potpisivanja ugovora, što znači da bi Pelješki most mogao biti izgrađen 2018. ili 2019. godine.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar je također istaknuo kako će prije izgradnje mosta biti završeni radovi na Aerodromu Dubrovnik, koja je nedavno izabrana kao jedan od prva četiri projekta u Evropskoj uniji za kreditiranje u sklopu tzv. "Junckerovog plana".