|

Hadžinasto: Status kandidata Albaniji za EU je realan

Hadžinasto: Status kandidata Albaniji za EU je realan
0
S
Sarajevo-x.com
2.3.2012. u 18:47
2
komentara
0

dijeljenja
Hadžinasto: Status kandidata Albaniji za EU je realan Edmond Hadžinasto
Zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Albanije Edmond Hadžinasto izjavio je danas u Bruxellesu da su šanse da se Albaniji odobri status kandidata za članstvo u evropskom bloku u ovoj godini veoma realne, ali da je neophodno ubrzati reforme.
"Vrijeme ističe, a reforme treba da daju konkretne rezultate", rekao je Hadžinasto nakon razgovora sa zvaničnicima EU-a, tokom kojih je glavna tema bio napredak Albanije u procesu evropskih integracija, javila je albanska novinska agencija ATA.

"U toku su reforme koje moraju da se ubrzaju, a da se ne ugrozi jasna evropska agenda zemlje drugim političkim pitanjima koja nisu dio ovog paketa reformi", rekao je Hadžinasto novinarima nakon sastanka s evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fueleom, javio je Tanjug.

Hadžinasto se tokom zvanične posjete Bruxellesu sastao i s generalnim direktorom za proširenje u Evropskoj komisiji Stefanom Saninom, šefom grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Hanbesom Swobodom i šefom delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Eduardom Kukanom.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...