Gradonačelnica Dubrovnika dobitnik priznanja Lige humanista

F
FENA
19.12.2008. u 16:55
0
0
Gradonačelnica Dubrovnika dobitnik priznanja Lige humanista
0
Gradonačelnica Dubrovnika dobitnik priznanja Lige humanista
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas Internacionalnu ligu humanista (ILH) gdje ju je generalni sekretar ILH-a Zdravko Šurlan upoznao o Odluci koju je potpisala predsjednica ILH-a Elisabeth Rehn, o dodjeli Zlatne povelje "Linus Pauling“ sa Zlatnom značkom gradonačelnici Dubrovnika Dubravki Šuici.
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac predložila je Vijeću ILH-a da se u povodu 35. godišnjice Dubrovačke deklaracije gradonačelnici Dubrovnika prof. Dubravki Šuici dodijeli ovo najviše humanističko priznanje i da se proglasi gradonačelnicom godine.

Borovac je kolegicu Šuicu predložila za ovo priznanje ILH-a cijeneći njen doprinos na planu širenja mira i prijateljstva putem saradnje gradova.

Priznanje će se uručiti na Šestom kongresu jedinstva humanista posvećenom "Djeci svijeta ranjenog djetinjstva“, koji će biti održan u Dubrovniku u oktobru 2009. godine.

Tokom današnje posjete ILH-u razgovarano je o dosadašnjoj kao i budućoj saradnji Grada Sarajeva i ILH-a, saopćeno je iz gradske Pres-službe.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: