|

Građani Splita mirnom šetnjom obilježili godišnjicu genocida u Srebrenici

Građani Splita mirnom šetnjom obilježili godišnjicu genocida u Srebrenici
3.866
M.A.
11.7.2019. u 07:30
0
komentara
3,8k

dijeljenja
Građani Splita mirnom šetnjom obilježili godišnjicu genocida u Srebrenici Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Tradicionalnim "Mimohodom 8372" ulicama Splita i Rivom te bacanjem 24 ruže u more Split je jučer obilježio 24. godišnjicu genocida u Srebrenici, piše Index.hr.
Sudionici ove mirne šetnje, koju su organizirale bošnjačke udruženja sa splitskog područja, nosili su višemetarski transparent s natpisom "Mimohod 8372, 24 godine - ne zaboravi Srebrenicu", kojim se podsjeća na 8.372 žrtve genocida.

"Stradanja Srebreničana u genocidu koji je nad njim počinjen za nas Bošnjake je nešto neshvatljivo i to se nikad ne smije zaboraviti, jer ako bi se to zlo zaboravilo, onda bi se moglo i ponoviti", rekao je Kadro Kulašin, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela naglasio je kako se mora očuvati sjećanje na stravični zločin počinjen prije 24 godine u Srebrenici i okolnim selima.

"Mi u Hrvatskoj možemo najbolje razumjeti to što se dogodilo u BiH jer smo također doživjeli stravičan rat i velika stradanja", poručio je Vela.

Izaslanik župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, Damir Gabrić, istakao je kako su Hrvati u Vukovaru pretrpjeli stravičan masakr sličan onome u Srebrenici.

"Sjećajući se masakra u Srebrenici sjećamo se i Vukovara", rekao je Gabrić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.