Regija
10

Građani širom Srbije odaju počast Oliveru Ivanoviću

SRNA
Foto: Novosti.rs
Foto: Novosti.rs
Građani glavnog grada Srbije večeras se okupljaju ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, gdje prisluživanjem svijeća odaju poštu lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću, koji je jutros ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

Počast ubijenom Ivanoviću odaju i građani Novog Sada okupljanjem u Uspenskoj crkvi, kao i građani Kragujevca, Niša, Leskovca, prenose beogradski mediji.

Od Olivera Ivanovića, čije je tijelo nakon obdukcije doneseno u prostorije Građanske inicijative, opraštaju se građani Kosovske Mitrovice.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima Olivera Ivanovića, nakon obdukcije, prevezen je u sjedište Građanske inicijative u Kosovskoj Mitrovici, odakle će sutra biti otpremljen u Beograd, gdje će biti obavljena sahrana na Novom groblju.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega jutros pucano u Kosovskoj Mitrovici.

Nalazi obdukcije su pokazali da je Ivanović pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka".

Direktor Kosovske policijske službe Špend Mađuni saopštio je večeras da kosovska policija ima informaciju o vlasniku automobila kojim je pobjegla osoba koja je jutros izvršila atentat na Ivanovića.