{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Građani Amerike bi podržali napad na Iran

F
FENA
14.3.2012. u 08:34
0
38
Građani Amerike bi podržali napad na Iran
0
Građani Amerike bi podržali napad na Iran
Većina Amerikanaca bi podržala vojnu akciju SAD protiv Irana, ako bi postojali dokazi da Teheran pravi nuklearno oružje, čak i ako bi napad doveo do povećanja cijene benzina, navodi se u istraživanju Reutersa.
Podaci do kojih je došao Reuters u saradnji sa Ipsosom, govore da bi 56 odsto Amerikanaca podržalo vojnu akciju protiv Irana, dok se napadu protivi 39 posto ispitanika.

Amerikancima bi još više odgovaralo kad bi Izrael sproveo vojnu akciju, i takvu ideju podržava 62 posto anketiranih.

Administracija predsjednika Baracka Obame je vrlo oprezna kada je u pitanju mogući napad na Iran i za sada prednost daje sankcijama i diplomatskom pritisku na Teheran, što je donekle zahladnijelo odnose sa Izraelom.

Ipak, Obama je više puta u posljednja dva meseca ponovio da ni vojna akcija nije isključena, ako Iran ne odustane od nuklearnog programa.

Amerikanci su donekle zabrinutiji ako bi napad doveo do skoka cijene goriva, ali bi, kako sada tvrde, i tada podržali napad (53 posto), dok se napadu u tom slučaju protivi 42 posto ispitanika.

Cijena naftnih derivata je od početka godine i zaoštravanja situacije u Persijskom zalivu, u konstantnom porastu u SAD i galon benzina sada u prosjeku košta oko 3,78 dolara, što je za pola dolara više u odnosu na Novu godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: