Grad Opatija pred bankrotom

S
SRNA
8.3.2012. u 18:17
0
0
Grad Opatija pred bankrotom
0
Grad Opatija pred bankrotom Opatija
Jedno od najatraktivnijih ljetovališta na Jadranu - Opatija mogla bi da bankrotira zbog izgubljenog sudskog spora.
Naime, mali akcionari kompanije "Liburnia Riviera Hotela" (LRH) Krešimir i Sandra Telebec uspjeli su, prema pisanju riječkog "Novog lista", da dobiju sudski spor protiv Grada Opatije koji je pokrenut na osnovu zahtjeva da Grad Opatija preuzme zakonsku obavezu objavljivanja javne ponude o preuzimanju LRH po cijeni od 6.000 kuna (800 eura) po dionici.

Presuda još nije pravosnažna, ali u Trgovačkom sudu u Rijeci potvrdili su da je spor vođen. Pozivajući se na nezvanične izvore, list navodi da se presuda piše, tako da još nije dostavljena na adresu Grada Opatije. Prema istom izvoru da je na Trgovačkom sudu sličnu tužbu uložilo i Udruženje malih dioničara LRH koja od Grada traži da poštuje obavezu objavljivanja ponude za preuzimanje LRH po cijeni od 6.000 kuna po dionici.

Postane li "slučaj Telebec" pravosnažan i mali akcionari koji su tražili prisilan otkup akcija bit će korak bliže naplati. Uspiju li oni u svojoj namjeri, Grad Opatija će bankrotirati, tvrdi "Novi list". U okviru kompanije nalazi se 15 hotela i šest vila kategorizovanih od 2 do 5 zvjezdica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: