Regija
3

Grabar-Kitarović: Teške riječi koje su pale trebamo ostaviti iza nas

Klix.ba
Foto: Arhiv/EPA
Foto: Arhiv/EPA
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kratko se obratila javnosti nakon sinoćnje objave rezultata izbora u Hrvatskoj.

Pobjednik parlamentarnih izbora u Hrvatskoj je HDZ, odnosno Domoljubna koalicija, a Grabar-Kitarović je uputila čestitke.

"U ovom trenutku htjela bih čestitati državljanima i državljankama koji su danas na izborima pokazali da je Hrvatska država zrele demokratije. Iako još govorimo o nepotpunim rezultatima želim čestitati svima koji su izabrani u novi saziv Sabora i Domoljubnoj koaliciji koja je relativni pobjednik izbora. Veseli me da smo pokazali da je Hrvatska demokratska država i pozivam sve koji su izabrani u novi saziv Sabora da pokažu odgovornost prema građanima koji su ih izabrali, da poštuju njihovu želju i da se iznad stranačkog interesa postave interesi hrvatske države, naroda i građana. Iza nas treba ostaviti predizbornu kampanju, bilo kakve podjele i teške riječi koje su pale", istakla je Grabar-Kitarović, prenosi Dnevnik.hr.

Naglasila je da se treba fokusirati na interese države i građana s obzirom na to da svi imaju odgovornost nastaviti Hrvatsku voditi iz krize.

"Lično ću u skladu s ovlastima pristupiti procesu vrlo odgovorno, nakon konsultacija vjerujem da ćemo uskoro imati i novog mandatara. Svima želim puno uspjeha u razgovorima. Ponavljam, želja je građana da se prije svega vodi briga o interesima hrvatskog naroda", rekla je predsjednica Hrvatske.