{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grabar-Kitarović stupila na dužnost prve predsjednice Hrvatske

F
FENA
19.2.2015. u 11:42
22
46
Grabar-Kitarović stupila na dužnost prve predsjednice Hrvatske
22
Grabar-Kitarović stupila na dužnost prve predsjednice Hrvatske
Foto: HINA
Predsjednicu Republike Hrvatske i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga RH Kolindu Grabar-Kitarović u četvrtak je, prvog dana od stupanja na dužnost, na Pantovčaku dočekala postrojena Počasno-zaštitna bojna nakon čijeg je pregleda prva hrvatska predsjednica otišla u svoj ured na prvome katu vile Zagorje.
Grabar-Kitarović na Pantovčak je stigla u 9:30 sati te u pratnji pobočnika predsjednika Republike Hrvatske, pukovnika Vlade Čuline izvršila pregled pripadnika bojne u čijem su stroju bile i povijesne odore.

Prijavak predsjednici podnio je zapovjednik Počasno-zaštitne bojne, brigadir Dragan Basić.

"Gospođo predsjednice, vrhovna zapovjednice Oružanih snaga, Počasno-zaštitna bojna postrojena u vašu čast spremna za pregled", kazao je Basić, nakon čega je Grabar-Kitarović pozdravila zastavu te izvršila pregled postrojbe uz "Pozdrav Domovini".

"Gospodo vojnici, dočasnici, časnici, pozdrav Domovini", kazala je vrhovna zapovjednica Oružanih snaga na što su postrojeni pripadnici bojne uzvratili: "Pozdrav!".

Prema zapovijedi prve hrvatske predsjednice, pripadnici bojne od sada će, ponovno nakon 15 godina, u svečanim prilikama i prilikom podnošenja prijavaka u stroju, uz odore redovnih postrojbi Oružanih snaga, imati i povijesne odore.

Grabar-Kitarović u svom uredu ne sjedi za radnim stolom za kojim je sjedio njezin prethodnik Ivo Josipović, već koristi sto za kojim je radio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. S njom su danas u uredu bili i njeni suradnici Jadranka Jureško-Kero, Natalija Hmelina i Mladen Pavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: