Grabar-Kitarović nakon glasanja: Vjerujem da će građani izabrati promjene

A
Anadolija
11.1.2015. u 12:12
1
38
Grabar-Kitarović nakon glasanja: Vjerujem da će građani izabrati promjene
1
Grabar-Kitarović nakon glasanja: Vjerujem da će građani izabrati promjene Foto: Anadolija
Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske  Kolinda Grabar-Kitarović izvršila je građansku dužnost na biračkom mjestu u 10. mjesnom odboru "Nadbiskup Antun Bauer" u Zagrebu.
U izjavi medijima nakon glasanja, Grabar-Kitarović je kazala da se danas u Hrvatskoj odlučuje ne samo za predsjednika, odnosno predsjednicu države, već i o smjeru u kojem će ići ova zemlja.

Ona je pozvala građane da u što većem broju izađu na izbore, da iskoriste biračko pravo i poručila je kako vjeruje u svoju pobjedu.

“Vjerujem da će građani izabrati promjene, bolju Hrvatsku, gospodarski rast i razvoj, socijalnu stabilnost, ostanak mladih u Hrvatskoj, brigu o starima i umirovljenicima, brigu o mirovinama, o ženama, o braniteljima, o svima u ovom našem društvu“, izjavila je Grabar-Kitarović.

Kandidatkinja HDZ-a naglasila je da očekuje veću izlaznost od prvog kruga, dodavši da želi obnoviti zajedništvo u Hrvatskoj.

“Želim da nema više 'naših' i 'vaših'. Svi su moji građani i radit ću za dobrobit i korist svih građana Hrvatske. Hrabro i odlučno, uhvatit ću se u koštac sa svim problemima sa kojima se Hrvatska susrela i rješavat ćemo aktivnom politikom pitanje nezaposlenosti, gospodarskog rasta i socijalne pozicije građana“, rekla je ona.

Istakla je da će se brinuti i o Hrvatima u inostranstvu i voditi snažnu vanjsku politiku.

Kada je riječ o položaju Hrvata u BiH, Grabar-Kitarović je rekla da se zalaže za potpunu konstitutivnu jednakopravnost hrvatskog naroda.

“Stat ću uz sve prijedloge i pozicije koje budu zastupali legitimni predstavnici hrvatskoga naroda u BiH. Nadam se dogovoru između triju naroda i nacionalnih manjina u unutarnjem uređenju. Ukoliko ne bude moguće, onda neka se ide i na međunarodnu konferenciju, kojom će se ići u nadogradnju Daytonskog mirovnog sporazuma. Jer, ne može se više dopustiti da hrvatski narod spada na razinu nacionalne manjine, već Hrvatska može i mora, ima ustavnu obavezu, da stane u zaštitu hrvatskog naroda“, poručila je kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Hrvatske.

Ona je rekla da je također obaveza Hrvatske da pomogne BiH općenito, da se ova država uredi i postane politički emancipovana. 

“Zato je apsolutni preduvjet jednakopravnost Hrvata, na cijeloj teritoriji BiH“, zaključila je ona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: