|

Goran Hadžić se danas izjašnjava o optužnici

Goran Hadžić se danas izjašnjava o optužnici
0
S
SRNA
24.8.2011. u 08:09
2
komentara
0

dijeljenja
Goran Hadžić se danas izjašnjava o optužnici Goran Hadžić
Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Krajine (RSK) Goran Hadžić danas popodne će u Haškom tribunalu biti pozvan da se izjasni da li se osjeća krivim za zločine za koje ga tereti tužilaštvo u Hagu.
Na prvom pojavljivanju pred sudom, 25. jula, Hadžić je iskoristio pravo da izjašnjavanje odloži na 30 dana, a ukoliko ni danas ne bude želio da se izjasni, sudije će u njegovo ime uvesti u spis da se izjasnio da nije kriv.

Hadžića optužnica tereti za više zločina počinjenih od avgusta 1991. do juna 1992. godine u istočnoj Slavoniji, uključujući progone, ubistvo, protivpravno lišavanje slobode, mučenje, nečovječna djela, okrutno postupanje, deportaciju i bezobzirno pustošenje.

On je uhapšen 20. jula ove godine u Srbiji, kao posljednji optuženi u bjekstvu, od ukupno 161 lica protiv kojih je Tribunal podigao optužnicu, a u Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju prebačen je 22. jula.

Budući da stalni branilac još nije imenovan, Hadžića će danas pred sudom zastupati privremeni branilac, beogradski advokat Zoran Živanović.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...