{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goran Hadžić se danas izjašnjava o optužnici

S
24.8.2011. u 08:09
0
2
Goran Hadžić se danas izjašnjava o optužnici
0
Goran Hadžić se danas izjašnjava o optužnici
Goran Hadžić
Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Krajine (RSK) Goran Hadžić danas popodne će u Haškom tribunalu biti pozvan da se izjasni da li se osjeća krivim za zločine za koje ga tereti tužilaštvo u Hagu.
Na prvom pojavljivanju pred sudom, 25. jula, Hadžić je iskoristio pravo da izjašnjavanje odloži na 30 dana, a ukoliko ni danas ne bude želio da se izjasni, sudije će u njegovo ime uvesti u spis da se izjasnio da nije kriv.

Hadžića optužnica tereti za više zločina počinjenih od avgusta 1991. do juna 1992. godine u istočnoj Slavoniji, uključujući progone, ubistvo, protivpravno lišavanje slobode, mučenje, nečovječna djela, okrutno postupanje, deportaciju i bezobzirno pustošenje.

On je uhapšen 20. jula ove godine u Srbiji, kao posljednji optuženi u bjekstvu, od ukupno 161 lica protiv kojih je Tribunal podigao optužnicu, a u Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju prebačen je 22. jula.

Budući da stalni branilac još nije imenovan, Hadžića će danas pred sudom zastupati privremeni branilac, beogradski advokat Zoran Živanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: