Srbija
1

Gojković: Ubistvo Olivera Ivanovića je kukavički čin i teroristički akt

SRNA
Maja Gojković (Foto: EPA-EFE)
Maja Gojković (Foto: EPA-EFE)
Predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, ocjenjujući da je riječ o terorističkom aktu i kukavičkom činu.

"Najoštrije osuđujem besprizorni teroristički akt ubistva Olivera Ivanovića, uperen protiv svih Srba na Kosovu i Metohiji, države Srbije, mira i stabilnosti u regionu", istakla je Gojković.

Ona je navela da ovaj gnusni kukavički čin zahtijeva osudu i hitno reagovanje organa EULEX-a i UNMIC-a da bi počinioci ovog zločina što prije bili izvedeni pred lice pravde.

"Očekujem da se neizostavno izađe u susret zahtjevu državnih organa Srbije da učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije", izjavila je Gojković.

U ime Narodne skupštine Srbije i u svoje ime Gojković je uputila najiskrenije i najdublje saučešće porodici Olivera Ivanovića, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

"U ovom teškom trenutku, iako to ne može da predstavlja dovoljnu utjehu, želim da naglasim da će Srbija insistirati na sprovođenju pravde i da ovaj zločin neće proći nekažnjeno", navela je Gojkovićeva.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici, kada je na njega pucao, za sada, nepoznati napadač.