Regija
0

Glumcu Žarku Lauševiću pozlilo, smješten u bolnicu

Klix.ba
Žarko Laušević
Žarko Laušević
Čuveni srbijanski glumac Žarko Laušević prije nekoliko dana je smješten u bolnicu u New Yorku, nakon što mu je iznenada pozlilo. Glumac ima problema sa visokim pritiskom, a prema nekim informacijama, bio je na granici kritičnog stanja.

"Prijeti mu opasnost, ne samo od moždanog, već i od srčanog udara. Shvatio je da više nema igranja i strogo se pridržava terapije koju su mu propisali ljekari", izjavio je izvor blizak Lauševićevoj porodici, a prenijeli su srbijanski mediji.

Laušević ima probleme sa velikim varijacijama pritiska što znatno opterećuju srce i arterije.

"Shvatio je da više nema igranja. Sada se osjeća mnogo bolje. Strogo se pridržava terapije koju su mu propisali, a lijekovi su smanjili rizik da ponovo dođe do komplikacija. Ipak, ukoliko ne budu dali željene rezultate, morat će biti hospitaliziran i podvrgnut detaljnim analizama", naveo je izvor.

Laušević već godinama živi u Americi, a ovo je već drugi put u nekoliko mjeseci da je završio u bolnici.

“Svi smo se zabrinuli. Ipak, na vrijeme je primljen u bolnicu. Takve varijacije pritiska znatno opterećuju srce i arterije, pa će ubuduće morati da povede računa o zdravlju više nego što to inače čini. Jednostavno rečeno, prijeti mu opasnost ne samo od moždanog, već i od srčanog udara", dodao je izvor.